27 juni 2020
16:00

Örebro Syrianska IF

Referat: Karlslunds IF FK - Örebro Syrianska IF

Ja, ett lokalderby brukar vara som upplagt för speciella drabbningar. Dagens derby mellan Karlslunds IF FK och Örebro Syrianska IF i Ettan Norra var inget undantag. Matchen slutar 1-1 efter att fyra tilldömda straffar under ordinarie tid, varav en togs tillbaka av domaren. Efter det väntade ytterligare straffar då matchen var tvungen att avgöras för att kora en segrare i kvalet till Svenska cupen. 10 straffar senare står Karlslund som segrare efter 5-4 i straffsparksläggningen och 6-5 totalt!

Karlslund ställer upp med följande lag:
Jakob Kindberg
Gabriel Kopkin – Filip Stankovic – Adam Björk – Christopher Alp
Ibrahim Habib – Justin Salmon – Sebastian Loyola Nydén
Christer Lipovac – Tidjani Diawara – Martin Springfeldt

Avbytare:
Oscar Franck, Lukas Julher, Edvin Tellgren, Sermed Habib, Dennis Koss, Elias Jangdin, Salim Ali Mohammed

Det är Karlslund som tar tag i taktpinnen direkt och står för det mesta av bollinnehavet medan Syrianska ligger lågt och väntar på misstag. Karlslund har dock svårt att skapa några konkreta målchanser, utan det blir mer halvlägen. Ställningen är 0-0 i paus.

Under den andra halvleken är då det börjar hända grejer. Karlslund blir tilldelade två straffar (under vilda protester från gästerna) men där Christer Lipovacs och Tidjani Diawaras straffar räddas av syrianskamålvakten. I den 78:e minuten kommer inbytte Sermed Habib runt på kanten och slår in ett stenhårt lågt inlägg som Diawara slänger sig fram på och trycker in bollen i mål, 1-0 till Karlslund och vild glädje!

I den 89:e minuten är det dags för nästa straff i matchen, den här gången är det Syrianska som tilldelas den. Straffen räddas av vår Jakob Kindberg, f ö hans andra raka straffräddning i årets seriespel och därmed fulltalig sådan, men returen går ut till en gulklädd som sätter 1-1.

På övertid tilldelas Karlslund ytterligare en straff efter att bollen enligt huvuddomaren har träffat handen på en täckande gulklädd i straffområdet. Dock menar den assisterande domaren på motsatt planhalva att den inte gjorde det, och huvuddomaren ändrar sitt beslut… Nu är det hemmalagets tur att stå för protesterna!

Matchen slutar 1-1 vilket innebär en poäng vardera i seriespelet. Matchen ska dock avgöras då den också räknas som kvalfinalen till Svenska cupen. Jakob Kindberg räddar en straff medan Karlslund sätter samtliga sina straffar genom mål av Christer Lipovac, Martin Springfeldt, Tidjani Diawara, Justin Salmon och Sermed Habib.

In under matchen kom Lukas Julher och Sermed Habib.

Känslan efteråt i hemmlägret är två tappade poäng i seriespelet, då Karlslund är det spelförande och bättre laget matchen igenom men där återigen Syrianska gör mål i slutet av matchen, men också en skön känsla att vara vidare in till Svenska cupen.

NA: Straffmiss, målskytt och revansch - drama när Karlslund gick vidare i cupen